onsdag 19 februari 2014

PAPPERS TAVLA

Att arbeta i papper är faktiskt roligare än det låter och använder man dagstidningar ,reklam och liknande så kan jag lova att man blir aldrig utan material .nackdelen är väll att det är ett smuts jobb och fingrarna blir lite ingrodda i trycksvärta . men det är smällar man får ta .
jag tog en skiva (funkar lika bra med kartong ) och skissade upp ett hjärta , så rullade jag pappers rondeller och fyllde motivet samt en ram runt om .


tomrummet i mitten rullade jag stavar och klippte i lagom längd och pusslade i hop .

.
sen är det nog en smaksak om man vill måla eller inte , jag tog i alla fall lite svart och vit väggfärg samt avslutade det hela med 2 lager parkett lack .


.

14 kommentarer:

 1. Grymt snyggt! Hur stora ä papprullarna på breden å höjden när dom är ihop rullade? Se om man ska försöka sig på något liknande:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag klippte en dagstidning på mitten ( halvt blad ) så rullarna blir ca 1x1 cm .. stavarna rullade jag på en blyerts penna och dom blir lite lägre .. men bara finare när hjärta och ram är högre .
   annars tror jag inte storleken har någon betydelse , bara försöka fylla underredet så gott det går .

   Radera
 2. Så häftig din tavla blev.. Tipset passar bra just nu när jag har lite slut på ideér..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Black Iris , ja prova - går ju med vilket motiv som helst och med detta material har man ju råd att misslyckas och testa sig fram tills man är nöjd . lycka till .

   Radera
 3. Jädrans fin!! Svårt att se vad tavlan är gjord av, som färdig! Inte hade då jag tippat på dagstidningssidor i alla fall!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt roligt om än tidskrävande pyssel . hade inte en aning om att papper var så roligt att jobba med .

   Radera
 4. Super häftig! Nu har jag sett denna typ av tavla lite varstans. Jag blir så inspirerad och sugen på att göra en egen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alviti prova det är riktigt roligt , kolla även min blogg lista Hemgjord har flera kul tips på pappers pyssel .

   Radera
 5. Coolt! Så enkelt och ändå sååå snyggt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt roligt att göra om än skitigt och tidskrävande .

   Radera
 6. Svar
  1. Tack lysmaskan .. väldigt tidskrävande , men nu när jag smällt det i några dagar så är det glömt och har redan påbörjat en till .

   Radera
 7. Vilken jättefin tavla! Jag förstår bara inte hur du gjort rullarna till hjärtat... Om du tar en halv tidningssida, viker du då ihop den flera gånger innan du rullar, eller hur gör du???

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag viker dom ungefär som ett dragspel och snurrar ihop remsan innan jag limmar .

   Radera