tisdag 16 september 2014

UUH - KUDDEN

HA,HA Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig.Grävde lite i mina lådor och hittade ett par gamla blåa gardiner som jag tänkte sy några kuddar av, lite trist kan man ju tycka med bara blått så jag sydde dit lite virkad spets och när jag nu fått upp ångan är det väl lika bra att brodera oxå när man ändå är i farten. Ja i farten kan man lugnt säga för innan jag visste ordet av blev det så här .


UUH, ha,ha det var inte alls meningen utan tanken var ju att det skulle stå MUCH. Men istället för att göra om och göra rätt så fortsatte jag att svamla till det och kudde 2 fick denna passande text .


Nu ska jag lägga huvudet på kudden och invänta JOHN BLUND tror han kommer efter jag lagt ut mina budskap .
kolla in symötet om ni vill se dom övriga bidragen och ha en trevlig kväll .

VÄGG LJUSTAKAR

Jag tror att vi pysslare är enormt duktiga på att sprida skapar lusten mellan oss.Förutom alla våra bloggar så poppar det ju upp grupp efter grupp med olika pyssel på fb. Som jag sagt tidigare så ser det ut att vara biltemas trästickor som toppar listan för stunden, var in på fb gruppen Biltemas trästickor och måste faktiskt skratta lite när jag läser bland kommentarerna så förstår man ju att dessa stickor är mer eller mindre slut över hela landet .ha,ha tycker nog att vi pysslar rätt bra.Själv har jag turen att ha kvar några stickor och i helgen passade jag på att limma ihop fler vägg ljusstakar. Lite mer vinter på dessa .

onsdag 10 september 2014

ÄLGARNA FLYTTAR IN

Årets älgjakt är i full gång även om flera jaktlag fått skuta på det hela,alltså inte skuta pang pang utan skuta upp det hela och vänta lite pga av den höga värmen. Nu deltar inte jag i själva jakten men tänkte hålla mig lite till temat i alla fall.Så vad tror ni om lite frustande älgtjurar på blomkrukorna.
Djur överlag har ju varit poppis i inredningen ett bra tag så varför inte.Om inte annat så kan det ju vara en lite rolig present till någon älgjägare.Bara målat med decopage.Så får älgarna flytta in.

tisdag 9 september 2014

BABY FILT OCH MOBIL


Det här är helt galet och jag kan inte begripa hur det gick till, Min kompis ska bli mormor.
Ja ni hör ju själva hur knasigt det låter mormor det är ju typ en sån där gammal människa med glasögonen hängande på nästippen, man brukar kunna se dom virkandes i soffhörnet.Den beskrivningen stämmer ju inte alls på den här mormorn.
Så jag tänkte vara lite gott föredöme och visa min väninna hur en mormor ska och bör uppföra sig.
Började med en filt i lite pastelliga och glassiga färger som kan passa för en liten nykomling .


Har virkat den i vänskapsrutor.Om någon är intresserad av mönstret så hittar ni det om ni klickar på länken för Handverkarna i högra spalten.


Som vanligt blev det lite restgarner över och av det svängde jag ihop en liten uggle mobil som ska matcha filten.
tyvärr blev dom lite nonchalanta och bara för att det kom en liten vindpust så vände dom ryggen till kameran.
Men ni ser ungefär i alla fall.


Det här bebis setet får bli mitt bidrag till veckans symöte och ni vet hur ni ska göra för att spana in vad dom övriga bloggarna pysslat med, länken.

måndag 8 september 2014

KAK / FRUKTFAT.

I dag när pysselsuget satte in drog jag en liten repa i skåpen och där finns ju en hel del som jag aldrig använder och bara står och samlar damm. Tog en pajform och en stor ljusstake som jag limmade ihop, delarna är ganska stora och tunga så för att vara på den säkra sidan använde jag 2 komponents lim avsett för porslin.


målade 2 varv i vitt för att inte motiven skulle lysa igenom och decopage över hela skapelsen.


Ljusstaken var ju snidad med krusiduller på så jag rev servetten i remsor och la dom lite omlott.
Men pajformen fick en hel servett så att man ser motivet. Det blev lite för stort till att använda som kakfat eftersom man omöjligt skulle se vem som sitter på andra sidan bordet.


Men kanske kan den passa på skänken och fylla med frukt.

fredag 5 september 2014

DECOPAGE KRUKOR OCH LJUSSTAKAR

I dag har det pysslats med återbruk och decopage här i huset , började med att fixa blomkrukor av konservburkar som jag som vanligt har fiskat upp ur containern.


Så fortsatte jag med lite gatusten och frågade grabben - vad tycker du om våra nya ljusstakar?
svar, mäh ! det ser ju ut som om du bara har limmat fast några gamla glas.
va,är det så det ser ut. Det kunde jag aldrig tro.

Bara för att bevisa motsatsen så gjorde jag ett par till och kan ni tänka er att nu ser det ut som om jag bara limmat fast några gamla ljus koppar.


Nu ska här tändas ljus och fredags mysa , trevlig kväll.