söndag 29 september 2013

BARNMISSHANDEL -- HELGBILDEN

Har virkat mössor i helgen och skulle ha tag i några modeller för att fota dom till bloggen ..som synes och höres så hade jag några stycken att välja på .



plockade ut 2 av Gurans kompisar som påstår att det är barnmisshandel att tvinga på dom mina mössor . men som dom skrattade så gick det nog ingen nöd på dom .


detta får bli min helgbild och ni som vill se vad dom övriga pysslat med klickar som vanligt bara på länken .

lördag 28 september 2013

ÅTERBRUKS TAVLOR .

I dag har jag pysslat med återbrukat material .
hemma byggda ramar av skogens fynd .
häftade fast wellpapp på baksidan .
framsidan limmade jag textil och fyndat skräp
2 st fjärils tavlor ..

fredag 27 september 2013

VIRKAD PONCHO

Nu på hösten börjar ju alla tv- serier igen och vädret gör ju att man tillbringar fler timmar i soffhörnet . av mormorsrutor har jag virkat en poncho ,
tror den kan passa med mörka jeans .
om inte annat ett lätt slänga på och av plagg under ruggiga höstkvällar .

DECOPAGE INSPIRATION .

För att göra en lång historia kort så är det så här .
pappan i den här familjen jobbar på det gul blåa varuhuset och handlar gärna inredningen där , mamman är inte alls speciellt svag för deras sortiment .
när mamman sitter och leker med decopage kan man tydligt se vad pappan tycker om alla dessa underbara alster och sysselsättningen ,ha,ha han är av den bestämda åsikten av att det är dagis ungar som roar sig med sådant .
så gissa vem som gladeligen kommer att visa upp den här bilden i kväll ..
IKEA har tapetserat en hel vägg med gamla bokblad .
tack för det säger vi och fortsätter med våran trendiga sysselsättning .

torsdag 26 september 2013

RESULTAT AV SKOGSPROMENAD .

I går tyckte jag och en kompis att vi skulle ta en liten skogspromenad för att plocka lite natur material att pimpa bron med .
vid 19.00 tiden gav vi oss iväg men vad vi inte räknat med var att på bara några minuter förvandlades skogen till ett becksvart mörker .
ha,ha ni kan nog tänka er 2 förvirrade tanter som famlar runt i blindo och skrämmer varandra ..det hela blev en blandning av mörker , björnfrossa och hysteriska skratt attacker . nu kom vi ju ut till slut och ris fick vi med oss .
så nu har det pimpats lite på bron .

räckte även till amplarna .nu behöver jag bara lite ljung eller liknande att blanda i krukorna för att få lite färg .

onsdag 25 september 2013

STJÄRNA PÅ TAKPANNA

Om ni såg dom svarta blomkrukorna med vitt spret som jag målade här om dagen så kan jag meddela att minstingen la beslag på dom , tänkte att jag skulle fixa en matchande tavla till hans rum och eftersom jag för tillfället har ett överskott på både takpannor och gatustenar så var inte valet av material så svårt . även den här gången så blev det enklast tänkbara .. ett varv svart färg och en stjärna ..


mer behöver det egentligen inte vara ..

tisdag 24 september 2013

VIRKADE LJUSLYKTOR .

Jag närmar mig slutet på alla mina restgarner . hade lite kvar av lin garnet som jag virkade väskan av i somras . glasburkar får man ju hela tiden .
så ännu fler ljuslyktor har virkats ..tråkigt kanske ni tycker och att det här har man ju sett tidigare ..men ,men det gäller att ta vara på det man har och den här gången hittade jag en kedja så jag avancerade lite till en hängmodell .


blev även en stående lykta , detta är större burkar och rymmer mer än bara ett värmeljus .den lilla bakelsen ska så småningom få flytta in där äpplena som jag tog in i helgen bor .

det här är mitt bidrag till veckans symöte och vill ni se fler bidrag så klickar ni ju som vanligt på länken .

måndag 23 september 2013

FÖR SENT

Sitter och går igenom gamla bilder när det plötsligt slog mig fördelen med att fota allting man gör för ibland ser man inte när man är mitt uppe i projektet .
men när det gått ett tag och man får lite distans så ser man ju saker och ting med andra ögon .dom här fåtöljerna fixade vi för säkert 2 år sedan .
på den här bilden är dom färdiga och väntar på hämtning av kunden .
men när man tittar på bilden i dag så ser man ju klart och tydligt att vi glömt att fixa tassarna .fy , vilket slarv . när man lägger så mycket tid på ny kostym borde man naturligtvis dragit ett varv vax på under redet .
nu är det försent . men se vad man kan lära sig av sina egna foton .
så fram med kameran nu och dokumentera .

söndag 22 september 2013

HÖST -- HELGBILDEN

Som jag tidigare sa har det regnat i stort sett hela helgen och efter aldelens för mycket stilla sittande kände jag i dag att jag måste få lite frisk luft .
nu kan man lugnt säga att hösten är här med alla dessa färger .


gräsmattan ser ut som ett potpurri och om det är någon som känner för att kratta
så är ni varmt välkomna .


själv roade jag mig med att istället plocka in naturen .man är så duktig på att plocka in under sommaren men glömmer lätt under höst och vinter .
men det finns mycket fint att ta vara på .


det blir mitt inlägg i helgbilden och vill ni se vad dom övriga pysslat med så klickar ni som vanligt bara på länken .

SNABB PIMPADE KRUKOR

Så var det redan söndag , var tar dagarna vägen .
här har det varit regn och rusk hela helgen och jag har bara trampat på inomhus
men känner inte heller för att gå ut .
hittade 3 övergivna krukor i garaget och dom fick lite ny färg i den absolut enklaste motiven man kan tänka sig . tror dom kan passa i någon av grabbarnas rum
måste bara investera i några växter först .

lördag 21 september 2013

GATUSTEN OCH HÄRMAPA

När jag skulle hämta nya takpannor fick jag även med mig en påse gatusten och på fb sidan (pysseltips och idéer i hemmet )har jag sett att det är flera stycken som gjort ljusstakar av dom så det får bli mitt bidrag till härmapan .


fler härmapor hittar ni som vanligt med ett klick på länken .

fredag 20 september 2013

NÄR SAKER OCH TING GÅR ÖVER STYR .

Ja ibland har jag lite svårt att behärska mig . det där med lagom har jag aldrig begripit så det går lätt över styr .
som ni vet var jag så seg och trött i början på veckan och tog sovmorgon och slappade hela dagarna medans pappan i huset fick sköta markplan .
men så fick jag höra att han skulle på ristippen (mitt himmelrike )i går morse och då kan ni tro det blev liv i tanten , men det är väll helt normalt att ställa väckarklockan för att få sig lite takpannor . den här gången blev det lite mera
närmare bestämt en flyttkartong full , hittade även kantsten , gatsten m,m .
så det lär dyka upp här på bloggen inom snar framtid .
men först ska dom borras och rengöras . rastlös som jag var och inte orkar vänta så gav jag mig i stället på den här eländiga pinnstolen .

det tog mig hela dagen att pilla dit decopage på den och ni kan tro den övriga familjen skakar på huvudet åt mig ..själv är jag faktiskt rätt nöjd med resultatet
speciellt med tanke på att den annars hade hamnat på tippen .

torsdag 19 september 2013

SÄSONGEN ÄR ÖVER

När man snurrar runt här på alla bloggar och insuper en massa inspiration blir ju min att göra lista bara längre och längre , många saker hinner man ju aldrig prova och det kommer bara nya idéer hela tiden .
men i flera år har jag planerat att gjuta betong och i somras när jag var hemma hos mina föräldrar blev det äntligen av ..våra alster blev tyvärr kvar där eftersom dom fortfarande kändes för fuktiga och kalla att slänga i bilen .
men nu har jag fått hem dom och här är mitt första betong alster och tanken var att det skulle bli ett fågelbad , nu känns det som att säsongen är över så kanske det blir någon form av höstarrangemang att ställa på bron . jag är i alla fall nöjd och det kommer garanterat att bli fler objekt .

onsdag 18 september 2013

MERA TAKPANNOR .

Här kan man lugnt säga att jag går på halvfart , vet inte om jag ska skylla på hösten , vädret , åldern eller vad .bara varit så trött senaste tiden .
förra natten sov jag i 12 timmar , helt otroligt .
men i dag känns det iaf bättre så vi får hoppas att det vänder .
har fortsatt med mina takpannor och som ni sett är dom trasiga , eländiga och alla i olika storlek .så på dom större borrade jag 3 hål för att kunna fästa ett glas som jag virkat fodral till och det blev faktiskt fint att ha som ljuslykta .


ps..Gerdis har bara borrat med vanlig borr .

torsdag 5 september 2013

TAKPANNA UNDER UTVECKLING .

Äntligen blev det fredag och jag ser fram emot en riktigt lugn helg ..
den senaste veckan har varit lite av fullt sjå eller hur det stavas .
skogsäventyr , träffat släkt och vänner , lite alkohol och en del dumheter ..
men livet går ju vidare och mitt i alltihopa så är man ju tvungen att ta hand om det viktigaste - ni vet .. men bloggen har fått vila lite .. men nu börjar det hända lite då grabben borrade hål i mina takpannor och jag har börjat experimentera lite .
den första blev vitmålad med decopage i form av jungfru maria .
med tanke på denna vecka och att jag faktiskt heter Maria så måste det ju vara ett självporträtt eller host harkel .


även om jag varit frånvarande så är jag tacksam för alla kommentarer och ser att jag har en ny följare -- välkommen t-bax Jenny . själv ska jag först fixa mat i huset . sen blir det en fredagkväll till att läsa i kapp hos er alla .

måndag 2 september 2013

HELGBILDEN FRÅN EN NATT I SKOGEN .

Hänger inte riktigt med här , har varit på vift i några dagar och tillsammans med några vänner packade vi ihop lite smått och gott och vandrade ut i skogen .


vid en lägereld stannade vi och grillade och bara myste .

även här i norr börjar nätterna nu vara mörka framåt småtimmarna .

det här får bli min helgbild denna vecka .