fredag 31 maj 2013

T-SHIRT BLIR KORG .

Nu har vi en till tonåring i familjen då minstingen fyller 13 år i dag .. grattis Gustav .här ska firas med pompa och ståt . har rensat i grabbarnas garderob och klippt sönder gamla t-shirtar till mattrasor det går vansinnigt fort att virka av ..den här gången räckte det till en korg . lägger i en tidning så att ni får en uppfattning om storleken ..

torsdag 30 maj 2013

KRANS + KRUKA .

En av mina favorit prylar är limpistolen , jag använder den flitigt som ni kanske har märkt .här har jag snurrat i hop en ring av återvunnet material . ett grovt snöre -- så är det bara att snurra och limma . fortsatte på en större konservburk . så lite band och dekoration .

onsdag 29 maj 2013

MER BASTUSTENAR .

Ser att jag fått en ny följare , välkommen Petra vad roligt att du hittade hit . i dag stod det motion på schemat men det var inte jag som sprang ( travade ) tack och lov för man orkar inte några större ansträngningar i den här värmen . förutom äta glass och limma ihop resterande bastu stenar .. lite giraff och myrslok . sen blev det lite mer gubbar .

VIRKAD BURK

Dom här burkarna är inte svåra att få tag i , men så tråkiga . jag virkade ett fodral med bara fasta maskor och ökade och provade till rätt storlek . sen har jag limmat med limpistol för att det ska sitta ordentligt . och dekorerat med band och pärlor .

tisdag 28 maj 2013

VIRKAD TUNIKA

Kan ni tänka er att i går kväll kl 20.00 hade vi i Haparanda varmast i landet och det ser ut att fortsätta , helt underbart . i veckan har mina kvällar och tv tittande resulterat i en tunika . jag utgick ifrån mormorsrutor kring halsen och fortsatte bara med stolpar så långt garnet räckte .. ni som är observanta ser nog att det var resterna av detta som blev smycken i söndags . det här får bli mitt bidrag till veckans symöte och ni som är intresserade av att kolla in övriga bidrag klickar bara på länken till höger .

måndag 27 maj 2013

BASTU AGREGATETS STENAR .

Å där rök stenarna från bastu aggregatet ( heter det så )och jag misstänker att någon snart kommer hem och kallar mig för duktig .nä skämt och sido vi har bytt bastu agregat och dom här stenarna kommer från det gamla . lite trädgårds skulpturer . nu är frågan bara , ska jag lämna dom så här eller ska jag måla dit ögon m,m .

söndag 26 maj 2013

GETING FÄLLOR

Nu är jag less på att springa omkring på gården med viftande armar och se ut som en väderkvarn , getingarna är tillbaka och jag gillar dom inte . så nu tillverkade jag 2 st geting fällor , vid det här laget vet nog alla hur man gör . bara att kapa en petflaska och vända överdelen upp och ner ,någonting sött i botten som lockar dit dom ..men snygga ? nä inte . jag sydde fodral till dom och dekorerade med en virkad blomma . en för upphängning på altan räcket .. för säkerhets skull även en som står på bordet .

fredag 24 maj 2013

NYA TUPPEN

Har varit i stallet en stund i dag ,för några veckor sedan släppte vi ut alla djuren och nu under sommaren kan dom själva gå ut och in som dom vill . tyvärr tog det inte många dagar så försvann ankan , jag letade en stund men det var bara att inse att räven varit framme .på tisdag kom räven tillbaka och den här gången tog han tuppen ..grrrrrr vad arg man kan bli . men i dag fick vi en ny stilig kille som just nu håller på att bekanta sig med 6 st nya brudar och en liten kyckling .så säg hej till Bertil .

RISIGASTE SKÅPET

När man verkligen kan se ett resultat , det var nästan så att jag kastade in handuken när jag såg det här risiga skåpet .men skam den som ger sig och gissa om det har slipats . det tog ungefär 1 månad + en hel del träningsvärk . men det var det värt .och jag blev riktigt nöjd med resultatet .

torsdag 23 maj 2013

NÄSSELSOPPA

På flera av mina favorit bloggar äter dom nässelsoppa och jag bara kände att jag måste prova , så tidigt i morse tog jag en hink och arbetshandskarna på mig och knallade ut för att plocka nässlor . sen var det bara att följa receptet på Irenes blogg rapport från gummirepubliken om ni vill testa så hittar ni henne i min blogglista . resultatet blev bättre än jag vågade hoppas .. riktigt gott med andra ord . tusen tack irene , detta kommer jag göra fler gånger .

onsdag 22 maj 2013

POLKA DOT

Jag drömmer om en polka dot prickig servis , är inte det sommar om någonting . tänk att sitta i bersån och dricka morgon kaffe ur en sån här kopp . nåja verkligheten är inte riktigt så , men man måste ju börja någonstans så jag målade lite prickar på en burk ( apotekarns senap )och virkade lite fodral till 3 glas burkar , lite sommar i myshörnan på altanen .

tisdag 21 maj 2013

3 - LOPPIS FYNDADE BEN

På loppis kan man ju springa på lite allt möjligt ,för en tid sedan hittade jag 3 ben och naturligtvis föll jag genast för dom . lite lätt slipning och svart vax .sen var det bara att såga ut en skiva och måla . skruva dit benen och så blev det en blompall .

söndag 19 maj 2013

GÅRDS STÄDNING

Yez !!! 5-1 till Sverige och nä jag är inte ett dugg intresserad , men är gärna med och firar och det ska vi göra med räkmackor . sitter här i soffan och lagar grabbens jeans som har en förmåga att alltid ha lös bakficka . annars har det varit en riktigt fin sommardag , vi har huserat utomhus och nu äntligen har vi städat färdigt på gården . minstingen har varit kock och grillade hot dogs till lunch tydligen så smakade det bra men kocken ville inte vara med på bild . resten av kvällen ska jag tillbringa tillsammans med virknålen .

LOPPIS BRICKA

En bricka fyndad på loppis har fått ny färg och sommar blommor . lagom stor att bära ut kaffe koppar och saftglas i sommar för fikat utomhus .

lördag 18 maj 2013

BABY FILT+COOL CAT .

Känner mig en aning upphängd och nedsläppt i dag .. för mycket roligt i går kväll sätter sina spår på en tant av min årsmodell .veckans tv program sitter i den här baby filten och det mörkgröna är Cold case det vet jag med säkerhet ..av resterna blev det en cool cat inspirerad av mönsterarkivet .klarade inte av deras mönster så jag virkade på fri hand ..nu behöver jag bara en bebis .. det här får bli mitt bidrag till härmapan denna vecka , orginalet hittade jag på mönsterarkivet .

fredag 17 maj 2013

TRÄDGÅRDS ARBETE

Tänka sig äntligen har sommaren kommit .här håller vi på med en hel del trädgårds arbeten .olja in altaner, möbler m,m. mot lilla altanen växer 5 st ölandstokar ( buskar )och dom har blivit så stora att dom hänger över halva altanen nu tog jag helt enkelt och klippte ner dom ..jag är långt ifrån någon trädgårds mästare så vi får se hur dom tar sig eller om jag har mördat dom . som ni förstår så blev det en hel del grenar ,så mitt i arbetet var jag tvungen att pausa och knyta ihop en stjärna .som hittat sin plats utanför bastun .

torsdag 16 maj 2013

BJÖRK SAV

Det här var nytt för mig , jag har lärt mig att tappa björksav . inte så mycket att lära sig bara borra 2 hål i björken sticka in sugrör och en flaska dripp dropp så sköter resten sig själv . detta ska göras innan bladen spricker ut eftersom saven då får en besk smak . björksav ska tydligen vara riktiga hälsokuren och bra för både ett och annat . jag googlade lite och hittade även en massa roliga recept med björksav . detta blir spännande att testa . skål mina vänner .

onsdag 15 maj 2013

NYCKEL RINGAR .

Fy bubblan vad jag är less på detta väder nu -- 4 veckors regn och rusk tar på mitt humör och definitivt orken .mitt tålamod räcker inte riktigt till . på jobbet har vi släppt ut djuren inför sommaren och tror ni inte min kompis anki anka har försvunnit ,så i dag blir det till att gå på ank jakt . annars håller jag egentligen på att virka en filt men inte ens där räcker tålamodet till , jag vill se resultat genast och på en gång så i går kväll framför tv:n virkade jag ihop 3 st nyckelringar istället .

PAPPERSRÖR BLIR PALLAR .

Samma som batteri röret i förra inlägget fast betydligt mycket större . det här är kraftiga pappersrör som är klädda. den här i svart galon finns hemma hos mig och jag använder den till att förvara ved i . dom här röda pallarna tillverkade våra praktikanter .

tisdag 14 maj 2013

PAPPERS VIMPEL

Igår fick jag fart även på minstingen som inte är så liten längre , han har dragit ifrån mig och är nu 5 cm längre och fyller ju snart 13 år .när grabbarna var små pysslade vi ofta tillsammans vilket har avtagit med åren . men nu var han sugen på att vara med . så vi har klippt bitar av en gammal tidning ( serie magasinet )och limmat fast på kartong .. en vimpel till minstingen . sen fortsatte vi på ett chips rör och förhoppningsvis ska gamla avlagda batterier hamna i den ..

måndag 13 maj 2013

KLOSSAR + LIMPISTOL

Så var det måndag och ny vecka , blir ju aldelens dagvild av alla dessa röda dagar och ledig mitt i veckan , grabbarna vänder snabbt på dygnen och dom var inte lätta att få liv i på morgonen .men snart ska vi väll vara tillbaka i normala rutiner . jag hittade ett gäng klossar som egentligen tillhör något gammalt spel . med hjälp av limpistolen fick jag ihop dom ,lite springor här och där . men det kan man ju trolla bort ..tex så här ..