söndag 31 mars 2013

PÅSK BAKELSER

Så var den här påsken över , jag har hunnit med en hel del . som att knäppa en och annan påskmust pimpa några snusdosor och virka lite påsk bakelser .har slarvat med mina promenader så nu blir det att ge sig ut i friska luften en stund .

torsdag 28 mars 2013

MÅLADE SPEGLAR

Den här dagen drog iväg snabbare än den började , har haft både påsktuppen och kärringen (mina föräldrar )här i dag . så det bjöds på påskägg och påskfika .annars njuter jag av det fina vårvädret och ledigheten . penseln kom fram en liten stund och det resulterade i några små speglar .

onsdag 27 mars 2013

PÅSKLOV OCH VIRKADE FILURER

Välkommen påsklov , nu är jag ledig i 5 dagar , har planerat en hel del som jag behöver ta tag i och en del som jag bara känner att jag vill .vi får se vad jag hinner . i kväll blir det att soffmysa med virkningen och nu närmast efterlyst och senare förhoppningsvis någon bra film . hittade några bilder på dessa filurer som jag virkade förra vintern ..

tisdag 26 mars 2013

BARNTAVLOR

Var och svansade runt på stan med en kompis och hennes lilla kille , då grabben fick syn på ett par tavlor som han ville ha ,tyvärr var dom för dyra och då menar jag för dyra .så jag knallade hem och målade liknande motiv på 2 träbitar . nu hoppas vi bara det duger åt grabben .

måndag 25 mars 2013

FÖRSTA SPRUTMÅLNINGEN

Vilket väder vi har , jag får en intensiv lust att pimpa glasverandan ..hittar inte riktigt rätt där och det saknas myskänsla , samtidigt som det ska vara fungerande eftersom vi ofta äter där .för tillfället är det möblerat med en furugrupp och det känns som ett kök ..den här gruppen hade varit någonting .men den fixade jag och min kompis till en kund och det var dom första möblerna vi sprutmålade .

lördag 23 mars 2013

STARTAR SHOPPEN

I dag är en dag då jag känner för att göra ingenting , springer fortfarande omkring i mjukis kläder , målar lite och pysslar lite .har gått igenom lite av mina prylar och då hittade jag den här filten som har funnits i shoppen tidigare men när bloggen bara bråkade så tog jag bort den . men nu startar jag shoppen igen och först ut är barnfilten som är virkad i Järbo garn 100 % akryl och priset är 350 kr och fraktfritt .

fredag 22 mars 2013

VIRKAD PÅSKPYNT

Äntligen börjar jag se ett slut på mina restgarner , men som ni ser räckte det till lite påskpynt , några ägg som passar dom gröna vaserna . lite vimplar att ha på köksbordet samt en krans som hänger i sovrummet . skön fredag kväll på er alla .

FREDAGSDOPP

Så var det dags att göra sig helgfin ,först i tur var divan anki anka som tog sitt fredags dopp och som ni ser har hon plaskat en hel del . själv ska jag koppla av en stund i bastun ,en av mina favorit platser här hemma .

torsdag 14 mars 2013

VANTAR OCH SOCKAR

Här har det pysslats både till höger och vänster i dag , men ingenting är färdigt . jag har en förmåga att dra igång flera projekt samtidigt och borde istället ta och färdigställa dom påbörjade . men ni vet när man får en ide så får man . nu är tiden ute och jag ska bylsa på mig sockar och vantar och gå till stallet .

onsdag 13 mars 2013

PÅSK PALL

Det var - 18,8 grader när jag klev upp i morse , men djuren ska ju ha mat i alla fall så det var bara att leta reda på mössan och knalla iväg .. jag vill ha sommar nu och under tiden kan ni få titta på en pimpad glad ikea pall i lite påsk och sommar färger

tisdag 12 mars 2013

HJÄRTEKATT

Äntligen har jag färdigställt hjärtekatten , virkade den för ett tag sedan och sen har han bara suttit i hyllan och väntat på sitt trasiga hjärta . men nu är han äntligen redo för att åka iväg till något nyopererat hjärtebarn .om ni är fler därute som har möjlighet att virka en hjärtekatt så klicka på länken till höger där ni finner både mönster och hur ni går till väga .. lycka till .

måndag 11 mars 2013

RESVÄSKAN

Den här är ju bara för cool , tillverkades på jobbet förra vintern .

fredag 8 mars 2013

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN

Ja inte vilken dag som hellst , internationella kvinnodagen och jag har strosat runt på finska sidan där torneå marknad pågår .det stod en del kvinnor där och sålde sina alster och jag måste säga att vi kvinnor faktist sitter på en hel del kunskap . nu blev det inga inköp för min del förutom lite fika för dagen ska ju trots allt firas .. och när vi nu snackade bla handukar i förra inlägget så kom mina gammla vita fram i dag .

TRASOR OCH HANDUKAR

Det går ju trender även i virkning och på flera bloggar har jag sett att det både virkas och stickas disktrasor , hm kan det fungera . men enligt betygspanelen så gör det . jag var ju helt enkelt tvungen att prova för nog ser dom ju trevligare ut än dom gammla hederliga wetex trasorna .så nu har jag en bunt lite vimplar i samma färg . givetvis behöver jag handukar i samma stil .

onsdag 6 mars 2013

IKEA - METOD

I dag lanserar IKEA sitt nya kökssystem METOD .. jag måste säga att jag blev imponerad . dels av urvalet . men det jag fastnade för var att man nu kan bestämma måtten på luckor osv själv ..standard måttens tid är förbi . så om ni går i renoverings tankar ta en titt på IKEA,s sida ..

tisdag 5 mars 2013

ROLIG POST

Titta vad som låg i min brevlåda i dag , ett nystan med vitt garn som min bloggkompis irene med bloggen RAPPORT FRÅN GUMMIREPUBLIKEN har skickat .tusen tack irene . nu är jag så sugen på att börja härva upp det , men först ska jag gå och jobba några timmar .